Торта с шоколадов ганаш

НевенаНевена
Новак
18914744
Торта с шоколадов ганаш
Снимка: Невена
1 / 3
31/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12
"Колкото и да сте стриктни с диетата, няма как да кажете НЕ на такава торта, просто няма"

Необходими Продукти

  • за ганаш за крем и глазура
  • млечен шоколад - 200 г
  • сметана - 200 мл
  • за блатовете
  • масло - 160 г
  • захар - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 220 г
  • какао - 60 г
  • прясно мляко - 90 мл
  • сода - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително се приготвя ганашът, за да стегне. Сметаната се затопля в микровълнова и към нея се прибавя шоколадът. Оставя се за няколко минути и след това се разбърква до получаването на хомогенна смес. Оставя се да изстине напълно и се слага в хладилник, за да стегне.

Яйцата се смесват със захарта и се разбиват за няколко минути с миксер. Добавя се мекото масло, а след това какаото и се продължава разбъркването. Прибавят се брашното заедно със содата, а след това и млякото.

Разбива се до хомогенна смес, която се разделя в две средни тавички. Пече са в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 30 мин или до готовност.

Ако ганашът е стегнал добре, се отделя половината за глазура, а другата част се разбива с миксер до пухкав крем. След като се извадят блатовете, се изчаква да изстинат напълно.

Слага се от кремът, а вторият блат се намазва с неразбития ганаш и вашата шоколадова торта е готова!

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: