Чипс от морков и тиквичка
Čips od šargarepe i tikvice
gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Чипс от морков и тиквичка

Чипс от морков и тиквичка

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9523k1
Чипс от морков и тиквичка
Снимка: Даниела Русева
1 / 2
31/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Искате ли зеленчуков чипс от морков и тиквичка? Сега вие ни попитайте искаме ли бира"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако искате да си направите вкусен зеленчуков чипс, не са ви нужни много продукти. Една голяма тиквичка и един голям морков нарежете с картофобелачката на дълги ленти.

Пуснете лентите в тенджера с подсолена студена вода и ги оставете да престоят 15 минути, да си поемат от солта, а след това ги отцедете през гевгира, без да ги изплаквате.

Сипете шепа брашно в найлонов плик и пуснете от лентите на два пъти. Лентите се овалват добре в брашното, разклащайки плика. Загрейте обилно олио в дълбока касерола.

Налейте в близост да ви е под ръка в една купа студена вода и пуснете в нея една шепа бучки лед.

Изваждайте внимателно една по една зеленчуковите ленти от плика с брашното и ги топвайте в студената вода за кратко, след което веднага ги пускайте в сгорещеното олио.

Слагайте да се пържат само по няколко - по 4-5, за да не залепват една за друга. Изпържват се до златисто. Внимавайте да не ги прегаряте, за да не горчат. Стават бързо.

Извадете и отцедете изпържения чипс върху кухненска хартия, за да се отцеди излишното олио.

Предложете ги както обичайно им върви, с кисело мляко, овкусено с пресен копър.

Чипсът от морков и тиквичка е страхотен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: