Пуф питки със сирене и кашкавал

31/03/2017
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
"Насам, насам да видите какви вкусни питки Пуф сме направили, насам "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции22
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 520
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа за месене се изсипва маята. Добавя се прясното мляко и водата. Разбъркват се, докато маята се разтвори. После се добавят олио, захар, сол и белтъци. Отново се разбърква.

Брашното се добавя по малко и постепенно. Омесва се меко и незалепващо тесто. Покрива се с алуминиево фолио и кърпа и се оставя при стайна температура да втаса за около час-час и половина.

Отделно в купа се смесват натрошеното сирене и рендосаният кашкавал.
От втасалото вече тесто се откъсват топки с големина на мандарина, притискат се по средата да вдлъбнат, слага се по 1 ч.л. от плънката и се дооформят на топки.

Нареждат се в леко намазнена тава, намазват се с разбити жълтъци с олио, поръсват се със сусам и се оставят да втасат за още 30 минути. Пекат се във фурна на 170 градуса за 30 минути.

P.S. Използвала съм водна чаша с вместимост от 200 мл.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар