Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Плодов Крем»Портокалов крем с кисело мляко

Портокалов крем с кисело мляко

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Портокалов крем с кисело мляко6 / 6
31/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
12 мин.
Порции
6
"Десерт за шампиони, които ще ви откаже завинаги от диетите"

Необходими Продукти

  • портокали - 1 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • желатин - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разтваряме пакетчето желатин в 50 мл студена вода и го изчаквате да набъбне за около 2-3 минути.

Желатинът трябва да се разтвори на водна баня, като се сложи в чаша, а чашата в тенджерка в вода на котлона. След като желатинът се разтвори, не вадим съда от водата, за да остане течен и да не стегне твърде бързо.

Измиваме добре портокала и настъргваме кората му, след което го изцеждаме.

Разбиваме киселото мляко, пудрата захар и портокаловия сок с миксер до получаване на еднородна смес.

Добавяте и настърганата портокалова кора и отново разбъркваме.

Към сместа с киселото мляко добавяме разтворения желатин и разбъркваме добре.

Изсипваме сместа в купички за крем карамел и ги оставяте за две-три часа в хладилника, за да придобие желаната гъстота.

Може да сервирате портокаловия крем директно в купичките или пък да обърнем кремчетата в друг съд.

След като извадим купичките от хладилника, добре е да ги сложим в гореща вода за 15 секунди, за да може кремчето да се отлепи безпроблемно от купичката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: