Пиле Капрезе

Пиле Капрезе
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
01/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Най-доброто от Италианската кухня вече и на вашата трапеза"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди на подходящи парченца. Загрейте зехтина в тиган.

Изпържете пилето до златисто от двете страни.

Разполовете чери доматките и ги прибавете към пилешкото месо. Гответе 5-6 минути, докато доматките омекнат. Овкусете със сол и черен пипер.

Нарежете моцарелата на филийки и покрийте всяко парче месо. Похлупете тигана с капак и гответе, докато сиренето омекне и се разтече върху месото.

Отстранете тигана от котлона и поръсете с листенца свеж босилек.

Поднесете ястието топло. Пилето Капрезе е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: