Щрудел с грис
Strudel with Semolina

Щрудел с грис

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1124k
Щрудел с грис1 / 2
24/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6
"Вкусен, още по-вкусен, най-вкусен, щрудел с грис!"

Необходими Продукти

  • грис - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • масло - 1 непълна ч.ч. разтопено краве
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ябълки - 1, 5 кг
  • канела - 1 - 2 ч.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете и разбъркайте заедно гриса, брашното, 1 ч.ч. захар и бакпулвера.

Ябълките обелете, настържете на едро ренде и ги объркайте с останалата захар, канела и ванилия. Разделете ги на 3 равни части.

Намаслете добре тава и разстелете равно 1 ч.ч. от грисовата смес, отгоре 1 част от ябълките и редувайте така докрай.

Последният пласт трябва да е от ябълки и целият щрудел с грис се полива равномерно с разтопеното масло.

Сложете го да се изпече в умерено загрята фурна, а след като е готов, го поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
44
32
20
10
Дай твоята оценка: