Селска чорба от свински крачета

02/04/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф872498168
"Чорбата от свински крачета си е истинска класика, особено когато е приготвена с цели две застройки "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 333
  • Преглеждания за месеца476
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински крачета - 2 бр.
  • черен пипер зърна - 15 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • първа застройка
  • кисело мляко - 200 г
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • втора застройка
  • чесън - 1 глава
  • оцет - 2 - 3 с.л.
  • лют червен пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете почистените и измити крачета в тенджера с вода, варите до завиранe и изхвърляте, както се казва, първата вода. Измийте ги отново, налейте им чиста вода и добавете глава лук, срязана на 4, но не докрай, и морковите, нарязани на две.

Варете до разпадането на месото от коста. Прецедете чорбата като отстраните лука, морковите и черния пипер - те са си свършили работата, нарежете на ситно обезкостеното месо и го върнете в чорбата.

Поставете на на слаб огън да заври. Отделно разбъркайте киселото мляко с брашното и малко студена вода на гладка каша като боза. На части добавяйте с лъжица от чорбата, за да се уравновесят температурите в двата съда, и сипете застройката в чорбата.

На ситно ренде настържете скилидките чесън, добавете оцета и лютия червен пипер, разбъркайте и изсипете в чорбата.

Оставете да заври отново и премахнете тенджерата от огъня.

Сервирайте.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар