Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Вита баница с лапад и домашно сирене

Вита баница с лапад и домашно сирене

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
03/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Опитайте тази баница и ще видите, че на село всичко е по-вкусно"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет (500 г)
  • лапад - 500 г (пресен, бланширан)
  • сирене - 350 г домашно
  • яйца - 2 бр.
  • праз - 1/2 стрък
  • джоджен
  • олио
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете лапада, измийте и сложете във вряща солена вода само да си промени цвета. Извадете, изцедете и нарежете, за да не е на едри листа.

Нарежете праза на ситно и сложете да се пържи, добавете и лапада, пържете 2-3 минути. След като изстине добавете яйцата с джоджена и разбъркайте.

Разпънете корите, намажете с лапада, поръсете със сиренето и малко олио. Навийте на руло и завийте на охлюв в средата на намазана тава.

Така процедирате с останалите кори като ги завивате в една посока. Отгоре на готовата баница сложете парченца масло. Печете до зачервяване на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотна рецепта!
31.05.2021 18:08
1