Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Хрупкав карфиол с яйца на фурна

Хрупкав карфиол с яйца на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Хрупкав карфиол с яйца на фурна
Снимка: Juliya
1 / 3
03/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Вкусна и лесна рецепта с карфиол, можете да похапвате тази запеканка като основно ястие или като гарнитура към печени меса."

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • яйца - 4 бр.
  • пармезан - 1/2 ч.ч. настърган
  • галета - 1/2 ч.ч
  • сол
  • черен пипер
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме карфиола на пара да се вари, но предварително го накъсваме.

Така го държим 10-15 минути. Изчакваме леко да се охлади, посоляваме и овкусяваме с черен пипер. Разбиваме яйцата с малко сол и вода.

В купичка смесваме галетата и настъргания пармезан. Овалваме и подреждаме в тавичка, покрита с хартия за печене.

Върху всяка розичка карфиол поставяме малко парченце масло.

Печем карфиола на фурна в предварително загрята на 200 градуса фурна до порозовяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Къде отидоха яйцата и водата?
28.09.2023 09:56