Италианска паста на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
25/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции2-3
"Опитайте и ще разберете какъв е целият този шум, който се вдига около Италианската кухня!"

Необходими Продукти

  • кайма - 200 г
  • яйца - 4 сварени
  • моцарела - 200 г или обезсолено сирене
  • паста - 250 г макарони
  • домати - 800 г консерва белени
  • пармезан - 100 г настърганили твърд кашкавал
  • мазнина - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • босилек - пресен или сух
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте в тенджера мазнината и добавете пасираните домати от консерва, заедно с каймата и счукания чесън и босилек.

Оставете да покъкри на слаб котлона и сварете макароните. Изплакнете ги под студена вода и отцедете. Добавете пастата към соса.

В намазнена тава сипете 1/3 от сместта, отгоре подредете половината яйца, нарязани на кръгове, 1/2 нарязана моцарела или сирене.

Следват отново макарони със сос и така до изчерпване на продуктите. Завършете с макароните и поръсете равномерно с настърган пармезан или кашкавал.

Сложете италианската паста на фурна да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.

Рейтинг

5 11
4 5
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка: