Прясно зеле в тенджера под налягане

03/04/2017
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваМастър Шеф132414118636
"Супер вкусна постна гозба, която се приготвя за по-малко от половин час - хапвайте с апетит "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 358
  • Преглеждания за месеца434
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем зелето на ситно - можем да ползваме и ренде. Морковите измиваме много добре и с помощта на ренде рендосваме. Доматите стържем на едро ренде.

Всички продукти смесваме добре и ги слагаме в тенджера под налягане. Добавяме червения пипер и олиото.

Наливаме 1 ч.ч. вода, защото зелето също пуска сок.

Като се спазват инструкциите за варене в тенджера под налягане, като заври се намалява степента на котлона и така ври 20 минути от момента на завиране.

Зелето се поднася топло, поръсено с магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Потребител#208041
Качих две снимки, преди да сваря и след отваряне на тенджерата.
1
0
Потребител#208041
Перфектно? Само добавих още, листа целина ,черен пипер, люта чушка.
Готвя изключително с тенджера под налягане.
1
0
Стоянка  Русенова
Радвам се,че ви е харесала рецептата ми.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв