Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Прясно зеле в тенджера под налягане

Прясно зеле в тенджера под налягане

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Супер вкусна постна гозба, която се приготвя за по-малко от половин час - хапвайте с апетит"

Необходими Продукти

  • зеле - зелка (около 1 кг - 1.5 кг)
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем зелето на ситно - можем да ползваме и ренде.

Морковите измиваме много добре и с помощта на ренде рендосваме. Доматите стържем на едро ренде.

Всички продукти смесваме добре и ги слагаме в тенджера под налягане. Добавяме червения пипер и олиото.

Наливаме 1 ч.ч. вода, защото зелето също пуска сок.

Като се спазват инструкциите за варене в тенджера под налягане, като заври се намалява степента на котлона и така ври 20 минути от момента на завиране.

Зелето се поднася топло, поръсено с магданоз.

Прясното зеле в тенджера под налягане е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#208041
Потребител#208041
Качих две снимки, преди да сваря и след отваряне на тенджерата.
02.01.2019 20:46
4
Потребител#208041
Потребител#208041
Перфектно? Само добавих още, листа целина ,черен пипер, люта чушка.
Готвя изключително с тенджера под налягане.
02.01.2019 20:02
4
1
Покажи всички подкоментари