Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Много лесен и вкусен тутманик с масло

Много лесен и вкусен тутманик с масло

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Много лесен и вкусен тутманик с масло
Снимка: Мария Симова
2 / 4
03/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
125 мин.
Порции
10
"Перфектен за закуска, перфектен за всяко време на деня - опитайте и споделете с всички"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • вода - 360 мл топла
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 0, 5 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • мая - 20 г прясна
  • брашно - 500 г
  • плънка
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 150 г
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете закваската, като в 100 мл от водата разтворите захарта и маята заедно с 1 с.л. от брашното, оставете на топло да втасва.

През това време, в купа пресейте брашното, оформете кладенче и в него добавете солта, останалото количество топла вода и олиото. Прибавете закваската и с шпатула започнете да бъркате до получаването на много, много меко тесто, леко лепнещо по ръцете.

Оформете топка с намазани с олио ръце и поставете в намазана с олио купа, завийте със стреч фолио и поставете на топло да утрои обема си. За тази цел аз ползвам фурната включена на 50 градуса.

През това време натрошете сиренето, настържете кашкавала и разтопете маслото поотделно.

В средата на кръгла тава 28 см, намазана с 2 с.л. разтопено масло, обърнете тестото от купата. С пръсти (без премесване) започнете да теглите тестото към краищата на тавата.

Намажете получения лист 2 с.л масло поръсете със сирене и кашкавал. Сгънете листа на две (като полумесец), намажете с масло, поръсете със сирене и кашкавал. Сгънете отново на две и дърпате с пръсти към края на тавата.

Изравнете тестото, намажете с останалото масло, нарежете на (желаните от вас размери) квадрати и поръсете с малко сирене. Включете фурната на 200 градуса и след като нагрее поставете тавата (без второ втасване). Печете за около 30-35 минути, до златисто-кафяв цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: