gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Леща яхния по рецептата на баба

Леща яхния по рецептата на баба

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
1932k6991k1
Леща яхния по рецептата на баба
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 3
04/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции5
"С аромат, който ще ви върне към най-хубавите спомени от детството - вкусната лещена яхния на баба"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата накиснете от вечерта в студена вода. На следващия ден измийте лещата и сложете в тенджера да заври с вода колкото да я покрие. Изхвърлете първата вода.

Долейте с топла вода и сложете лещата отново да заври. След като заври добавете нарязаните на ситно лук, чесън, морков и чушка и налейте олиото.

Доматения сок прибавете почти в края на варенето на лещата. Направете застройка от 1 с.л. брашно, размито с малко вода и оцет.

Отстранете от котлона прибавете застройката на тънка струйка към лещата яхния и върнете обратно да клокне на котлона.

След това препържете няколко на ситно нарязани скилидки чесън с червен пипер и изсипете към готовата яхния.

Поднесете яхнията поръсена с чубрица и люти чушлета /по желание/.

Леща яхния по рецептата на баба е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: