gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Рогчета»Рогчетата от едно време

Рогчетата от едно време

Рогчетата от едно време
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 11ВИДЕО
08/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
16
"Автентична рецепта за рогчета от едно време, защото тогава се правеха най-вкусните рогчета на света"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете в хладката вода маята+ захарта.

Отделно разбийте едното яйце+олиото. Сипете брашното в купа+солта и направете кладенче. Сипете сместа с маята и сместа с яйцето. С помощта на лъжица започнете да поемате постепенно от брашното.

Когато получите каша добавете маста (със стайна температура) и започнете да месите до получаване на лепнещо тесто. Покрийте с кърпа и оставете тестото около 30 минути.

От второто яйце вземете белтъка и към него натрошете сиренето и разбъркайте. Втасалото тесто разрежете на 4 части. Всяка част разточете на правоъгълник и в единия дълъг край сложете от сиренето.

Навийте 4 стегнати рулца и всяко руло разрежете на 4 части. Поставете ги в тава застлана с хартия и покрийте с фолио. Оставете ги отново да втасат за около 30 минути.

Разбийте жълтъка с прясното мляко и с четка ги намажете. Печете рогчетата в загрята фурна на 220 градуса около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
519
40
30
20
10
Дай твоята оценка: