Курабийки с амонячна сода

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3231k
Курабийки с амонячна сода1 / 2
10/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
50
"Нека и във вашата кухня да ухае на ароматни курабийки"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 броя
  • захар - 1 ч.ч. с връх
  • олио - 1 ч.ч.
  • амонячна сода - 1 пакетче
  • лимони - настъргана кора от 1 лимон
  • есенция - 4 - 5 капки лимонова
  • брашно - 750 - 900 г. (колкото поеме за меко тесто)
  • ядки - по избор, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте до побеляване яйцата със захарта и добавете при непрекъснато бъркане олиото.

Разтворете амонячната сода в 2-3 с.л. хладка вода или прясно мляко и добавете към горната смес, след което лимоновата кора и лимоновата есенция.

Сипвайте брашното постепенно и бъркайте с миксер първоначално, а после го замесете на ръка. Трябва да се получи меко тесто, което може да се точи.

Оставете да почине за половин час, след което го разточете на кора с дебелина 1, 5 см и изрежете в желаните от вас форми курабийки.

Подреждайте ги в тава с хартия за печене, украсете ги с натрошени или цели ядки и ги пъхнете да се изпекат до порозовяване на 175 градуса предварително загрята фурна.

Курабийките с амонячна сода са много сполучливи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
511
43
31
21
10
Дай твоята оценка: