Пурпурна солена торта
Purpurna slana torta
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солена Торта»Пурпурна солена торта

Пурпурна солена торта

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k8k6
Пурпурна солена торта
Снимка: Зорица
1 / 5
07/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Уникално солена торта, от която ще ви се .... припие"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр. по - едри
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • червено цвекло - 1 - 2 глави
  • маринована херинга - 250 г обезкостено филе
  • майонеза - 300 г
  • кисели краставички - 4 - 5 бр.
  • пресен лук - 1 стрък
  • яйца - 4 бр. твърдо сварени
  • магданоз - 1 - 2 стръка
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд с подсолена вода сварете обелените предварително картофи и морковите. Изцедете водата и ги оставете да се охладят.

Сварете цвеклото в отделен съд, изцедете го от излишната вода, и след като се охлади го обелете и настържете на едро ренде.

Настържете картофите, морковите и белтъците на яйцата на едро ренде, а лука и краставичките – нарежете на много ситно.

Херингата почистете, ако има останали костички, и нарежете на едри парчета. Ако рибата е с марината от зехтин, не я изхвърляйте, а я смесете с настърганото цвекло, към него добавете малко сол и черен пипер на вкус и разбъркайте хубаво.

На дъното на голяма тортена чиния поставете ред картофи и притиснете с опакото на лъжицата.

Покрийте с тънък пласт майонеза, след това поставете ред лук, ред краставички, след това моркови, отново пласт майонеза, риба, ред цвекло, майонеза, белтъци, лук и накрая – настърганите жълтъци.

Покрийте хубаво тортата с последния пласт от настърганото цвекло и притиснете с ръце, за да се оформи и да се слеят пластовете.

Охладете солената торта в хладилник и сервирайте със стрък пресен лук и магданоз.

Пурпурната солена торта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
512
41
30
20
10
Дай твоята оценка: