gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Пита със сусам

Пита със сусам

Ели НиколаеваЕли Николаева
Новак
221073760
Пита със сусам
Снимка: Ели Николаева
1 / 3
05/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
"Да замесиш хубава пита, да я поръсиш със сусам, пък със здраве да си я хапнеш"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка се поставят 1 ч.ч. хладко мляко, 1 с.л, захар, пакетчето с маята и 2-3 с.л брашно. Всичко това трябва да шупне /да втаса/.

В тава се слага пресятото брашно. Прави се кладенец, в който се слага 1 с.л. сол и разбитите яйца /без единия жълтък, с който ще намажем питата/, останалото мляко и шупналата мая.

Меси се докато спре да полепва по ръцете, бие се около сто пъти. Оставя се да втаса.

След това тестото се разделя на две части, разточва се кора, която се маже с масло / по желание се поръсва със сирене/, навива се на руло и се усуква. Реже се на 3-4 сантиметра шайби и се нареждат на разстояние едно от друго.

С втората част се прави същото. Оставя се да втаса, маже се с жълтъка и ръси със сусам.

Питката се пече в загрята на 180 градуса фурна.

Питата със сусам е готова.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: