Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на фурна»Запечено свинско месо с ориз и зеленчуци

Запечено свинско месо с ориз и зеленчуци

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Запечено свинско месо с ориз и зеленчуци
Снимка: Мария Симова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Никога няма да ни омръзне на хапваме сочно запечено свинско с ориз"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • ориз - 300 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки големи
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • целина - 2 см корен
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • олио - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на по-големи късчета (добре е да е шарено с мазнинка), поставете го в тава заедно със олиото и 1 кафяна чаша топла вода.

Поставете го в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете докато изври водата и остане на мазнина. Месото трябва да е добило приятен загар. Отстранете месото от тавата и запържете за кратко на слаб огън ситно нарязаните лук, моркови и чесън.

Добавете почистения, измит ориз и добре прецеден от водата ориз, запържете докато стане прозрачен. Прибавете късчетата месо, зеленчуковата подправка и нарязания на малки кубчета корен целина, залейте със 900 мл топла вода.

Посолете и оставете да заври ястието, след което поставете в нагрятата на 200 градуса фурна.

След 10 минути, намалете градусите на 160, така оризът се готви и набъбва по-бавно и не се скашва. Сервирайте топло със салата според сезона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Десислава Стефанова
Десислава Стефанова
Много вкусно се получи. На всички вкъщи ни допадна много. Само вторият път като сготвих рецептата, вместо да запържа зеленчуците, ги сварих. Пак се получи много хубаво. :)
12.07.2017 18:48