Тутманик с мас

Тутманик с мас

EfrosiaEfrosia
Джедай
9434k1015k
27/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции1 бр.
"За пухкав и мек тутманик - заложете на маста"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлата вода заедно със захарта и 4 с.л. брашно. Оставете да втаса на топло.

Пресейте брашното и в кладенче по средата сипете маята, солта, 3 яйца + 1 белтък. Замесете меко тесто, като постепенно заемате брашно от краищата. При нужда използвайте по-малко от 1 кг.

Добре омесеното тесто прехвърлете върху кухненски плот или маса и разточете на квадрат с дебелина около 2 см. Намажете с 1/3 от маста и поръсете с 1/3 натрошеното сирене.

Сгънете като плик и отново разточете до първоначалните размери. Пак намажете и поръсете със сирене, сгънете като плик и повторете процедурата още веднъж без да разточвате.

Сложете в намаслена тава със сгънатата част отдолу. Нарежете на квадрати и намажете с разбит жълтък. Сложете тутманика с мас да се изпече в незагрята фурна на 170 градуса до готовност.

Рейтинг

5 19
4 5
3 7
2 0
1 0
Дай твоята оценка: