Чили син карне

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4491k8399661
07/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Не, не е грешка - това е обичаният вкус, но без месце. А сега ви предизвикваме да го опитате"

Необходими Продукти

  • олио - 2 ч.л.
  • лук - 2 глви, нарязани на дребно
  • моркови - 1 бр., обелен и нарязан
  • чесън - 2 скилидки, нарязан
  • тиквички - 1 бр., нарязана
  • чушки - 1 бр., нарязана
  • гъби - 100 г, нарязани на четвъртинки
  • чили - 1 с.л.
  • кимион - 2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • домати - нарязани на кубчета - 400 г / може и от консерва/
  • червен боб - 1 консерва /400 г/, изцеден и изплакнат
  • бял боб - 1 консерва /400 г/, изцеден и изплакнат
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера загряваме мазнината и задушаваме зеленчуците за 10-15 минути докато омекнат.

Добавяме чилито, кимиона, червения пипер, солта, черния пипер и доматеното пюре и оставяме на огъня още около 5 минути, докато подправките пуснат аромата си.

Добавяме доматите и двата вида боб. Температурата трябва да се намали. Оставяме да къкри 20-30 минути или докато се сгъсти.

Ястието се комбинира чудесно с Гуакамоле.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: