Рибни крокети с маслини
Riblji kroketi sa maslinamaFish Croquettes with Olives
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Рибни крокети с маслини

Рибни крокети с маслини

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
923901511851
Рибни крокети с маслини
Снимка: Анелия Цонева
1 / 2
07/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Зелена салата, рибни крокети - как да не отворим и бутилка бяло вино за разкош"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода. Обелете, намачкайте картофите и оставете да се охладят напълно. Изцедете сосът от една консерва риба тон.

Когато се отцеди консервата, месото е около 140 г. Прибавете рибата маслините, обезкостени и накълцани, солта и пипера към картофите и размесете добре с ръка.

Намазнете дланите си и оформете малки топчици.

Замразете топчетата във фризер за около 2-3 часа. В две найлонови торбички сложете по 4 с.л. брашно и галета - всяко в отделна торбичка.

Разбийте едно яйце в купичка. Извадете замразените топчета и ги пуснете в торбичката с брашното. Раздрусайте добре и след това пуснете топчетата в яйцето.

Объркайте да полепне яйчената смес и ги преместете в торбичката с галетата. В подходящ съд загрейте олио на средна температура и изпържете крокетите. Подходящи са за гарниране на зелена салата.

Рибните крокети с маслини са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: