Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Джолан в гювеч за Трифон зарезан

Джолан в гювеч за Трифон зарезан

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844742863
Джолан в гювеч за Трифон зарезан
Снимка: Мария Доева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"За Трифон Зарезан се лее вино на корем, а то има нужда от такава вкусна гозба"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 3 бр.
  • гъби - 6 - 7 бр.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • праз - 2 стръка
  • лук - 10 малки главички
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • масло - 1/2 кубче краве
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. В глинен гювеч нарязваме гъби, моркови, праз лук на едри резени и добавяме цели малки главички кромид.

2. Подправяме със сол, черен пипер, ронена чубрица, слагаме малко олио и разбъркваме добре.

3. Джолана (1 голям или 2 по-малки) слагаме между зеленчуците.

4. Наливаме 1 чаша бяло вино. Не добавяме друга течност. Поръсваме джолана с подправки.

5. Разтапяме 1/2 пакетче краве масло, слагаме 1 ч.л. червен пипер и с получената смес заливаме джолана.

6. Захлупваме гювеча и печем около 1 ч. и 30 м. във фурната на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: