Домашен овчи катък

Домашен овчи катък
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
09/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене180 мин.
Общо205 мин.
Порции4
"Задно ще опазим кулинарната традиция и ще ѝ се насладим"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме млякото да ври на водна баня. Това продължава не по-малко от 2 часа. Оставяме да се охлади, след което в купа прибавяме киселото мляко, солта, мая за сирене и малко от прясното мляко.

Всичко това разбъркваме много добре, така че солта да може да се разтвори.

След като сме прибавели всичко, добавяме и натрошеното сирене и всичко се разбърква добре.

Захлупваме с капака и тай като трябва да престои 12 часа го оставяме на страна. От време на време бъркаме.

Когато преминат 12 часа, го слагаме в тензух и го оставяме да се изцеди, след което поставяме в хладилник катъка.

Така престоялият овчи катък е готов за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: