Бургундско печено

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
30/04/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 243
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Говеждото месо се накисва в марината, приготвена от червеното вино и всички подправки на вкус заедно с подправките за супа - пащърнак, магданозени корени, целина. Покрийте съда и оставете за 1 нощ.

След това отцедете говеждото и хубаво го натъркайте със сол, червен- и черен пипер. Загрейте олиото в подходящ тиган и запържете месото с едната глава лук, нарязана на полумесеци. Оставете да се запържи за няколко минути и прехвърлете в тава. Добавете и останалия нарязан лук и наситнените зелении. Сложете да се пече на 175 градуса за около 2 часа.

След това увийте месото във фолио и сложете в топлата загасена фурна. Всичко останало от тавата пасирайте на гладък сос, като добавите бульона. Овкусете соса със смлян черен пипер и сол.

Поднесете бургундското печено, нарязано на тънки филии и полято със соса.

Печеното сервирате нарязано на тънки филийки и полято със сос.

Солидна италианска тава с дръжки 32 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Солидна италианска тава с дръжки 32 см
80.00 лв.
Виж ››

Здравословното хранене е на крачка разстояние - необходимо е само да вземете кръглата алуминиева тава, в която се готви с минимално количество мазнина. Тя е с незалепващо покритие и позволява приготвяне на сладки и солени гозби.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар