gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофи със зеле Тринчат

Картофи със зеле Тринчат

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4491k8399981
Картофи със зеле Тринчат1 / 2
11/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зелето и отрязваме кочана. Обелваме картофите и ги режем на парчета.

В тенджера с вода и малко сол слагаме зелето да заври. По средата на варенето прибавяме картофите и оставяме да се вари още 30 минути.

Когато картофите започнат да омекват, изваждаме зеленчуците и отцеждаме. Слагаме ги в чиния и ги натрошаваме с шпатула.

Обелваме чесъна и пържим до златисто в тиган със зехтин. Заливаме зелето и картофите с част от зехтина от тигана.Разбъркваме добре и оформяме сместа като тортиля. Пържим до златисто.

Сервираме с парчетата бекон отгоре.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: