Хляб с овесени ядки
Bread with Oatmeal
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с овесени ядки

Хляб с овесени ядки

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3712k69k
Хляб с овесени ядки1 / 2
01/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1 бр.
"Вкусен и полезен - такъв хляб трябва да давате на семейството си"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте овесените ядки с прясното мляко, похлупете и оставете така за 2 часа.

Разтворете маята в хладката вода със захарта и оставете за 20 минути на топло.

След това смесете овесените ядки с маята, добавете солта, олиото и с бялото брашно и грахама замесете постепенно тестото.

Оставете в намазнена купа да втаса за 1-2 часа на топло.

След това оформете тестото в намазнена продълговата или овална форма. Намажете с малко олио и поръсете с фини овесени ядки.

Сложете да се пече в загряна на 180 градуса фурна до готовност.

Готовият хляб вади и се увива в кърпа, докато изстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: