gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аламинути»Гъбено рагу с пресен лук

Гъбено рагу с пресен лук

12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Тези гъбки са толкова вкусни, че ще си оближете пръстите..."

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г печурки
  • зехтин - 3 с.л.
  • пресен лук - 5 бр.стръка
  • чесън - 3 скилидки
  • чили сос - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - 6 - 7 зрънца
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете лука. Измийте стръковете и ги нарежете на ситно.

Загрейте зехтина и задушете лука. Прибавете обелените и на рязани скилидки чесън. Разбъркайте и гответе 1-2 минути.

Почистете гъбите, нарежете ги на филийки и ги добавете към зеленчуците. Овкусете със сол и черен пипер.

Гответе 4-5 минути до готовност на гъбите, като не ги бъркате много често.

Накрая добавете лютивката /чили/, разбъркайте.

Гарнирайте със свеж магданоз.

Поднесете аламинута топъл.

Гъбеното рагу с пресен лук е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
510
41
30
20
10
Дай твоята оценка: