gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Агнешка чорба за Великден

Агнешка чорба за Великден

Агнешка чорба за Великден
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
14/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
"Задължителна за празника! Отваря апетита за следващите я агнешки мръвки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките чревца се обръщат с обелена гладка пръчка и се измиват много добре на течаща вода. Поставят се в тенджера заедно с агнешкия дроб, заливаме със студена вода и варим до полуготовност.

Пяната при варенето се изхвърля, бульонът се запазва, дреболиите се отцеждат и нарязват на кубчета и се връщат в бульона, течността е около 1 литър и половина.

Морковът се почиства и нарязва, добавя се в чорбата. Измива се оризът, сипваме в тенджерата и варим до готовност. В тиган се загрява олиото и запържваме ситно нарязан пресен лук да омекне, снема се от котлона и разбъркваме с червения пипер.

Сипва се в чорбата, разбърква се и овкусяваме със сол и черен пипер.

Приготвя се застроика от разбит жълтък с кисело мляко, може и цяло яйце. Разбърква се с малко от топлия бульон и се връща във чорбата. Накрая се прибавят подправките, щипка риган и задължително пресен джоджен, нарязан ситно.

Поднасяме топла чорбата, а вкусът е уникален!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: