Начин на приготвяне
Месото го нарязваме на малки филийки, поставяме ги в купа заедно с наситнения чесън за маринатата и наливаме зехтинa. Поръсваме с черния пипер и кимиона, размесваме го с ръце и го оставяме да се маринова минимум 2 часа.
Във всяка филийка мариновано месо завиваме по парче от пресния лук, нанизваме го с шишове и ги печем на скара.
Патладжаните за салатата ги обелваме, нарязваме ги на филии и ги подреждаме в намазнена с част от зехтина тава. Отгоре ги мажем с останалия зехтин и ги печем около 15 минути в предварително загрята до 200°С фурна, след което ги режем на кубчета.
Доматите ги обелваме, почистваме ги от семето и ги нарязваме на кубчета. Запържваме ги в загретия зехтин за минута, добавями кубчетата патладжан и всичко го пържиме още минута.
Сипваме лимоновият сок, прибавяме кориандърa, наситнения магданоз, нарязаната на ситно чушка и го овкусяваме със сол и черен пипер.
Готовата топла салата сервираме заедно с изпечените агнешки шишчета.