Мусака Класика

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5815351
Мусака Класика
Снимка: Анонимен
1 / 23
15/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Готвене70 мин.
Общо105 мин.
Порции7
"Класиката е вечна - няма някой, който да не обожава вкусна мусака"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме каймата в нагорещена мазнина, да се пръсне на трохи. Подправяме с чубрица, кимион и черен пипер на вкус, също и с червения пипер.

Добавяме ситно нарязаните пера на лука, след минута добавяме и ситно нарязаните моркови (на кубчета като за супа).

След няколко минути добавяме и нарязаните картофи, като постоянно разбъркваме. Когато започне да завира, прибавяме нарязания на ситно джоджен и лютеницата. Заливаме с гореща вода, колкото да покрие всичко.

Когато заври, посоляваме на вкус и добавяме ситно нарязания магданоз.

Изсипваме в тава и печем на 200 градуса с вентилатор или 220 без до извиране на водата (около 40-50 мин).

Приготвяме си заливката - в купа разбиваме яйцата заедно с киселото мляко и изгасената в него сода, и брашното. Настъргваме кашкавала и също прибавяме към сместа.

Заливаме и печем още 10 минути до приятен загар.

Сервираме мусаката топла с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: