Свински сърца в гювеч
Pig Hearts in a Pot
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Гювеч»Свински сърца в гювеч

Свински сърца в гювеч

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3120k
Свински сърца в гювеч1 / 2
03/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
"Докато сърцата се задушават до божествен вкус в гювеча, вие ще имате време да приготвите подходяща гарнитура!"

Необходими Продукти

  • свински сърца - 4 броя
  • лук - 5 глави
  • праз - 2 стръка
  • гъби - 250 г
  • джоджен - 5 с.л. накълцан пресен
  • магданоз - накълцан, на вкус
  • дафинов лист - 2 броя
  • черен пипер - млян, на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - на вкус, ронена
  • сол
  • вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Сложете почистените сърца да се сварят до омекване, но не ги сварявайте до пълна готовност. Извадете ги и ги нарежете.

Загрейте 100 мл мазнина в широк тиган и запържете накълцаните по-едро лук и праз.

Добавете почистените и нарязани гъби, а малко след това и сърцата. Разбъркайте с подправки и прехвърлете в гювеч.

Добавете дафиновите листа, пресния джоджен и още подправки при нужда.

Залейте виното, сложете капак и пъхнете да се пече 1 час на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: