gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тиквен сладкиш с грис

Тиквен сладкиш с грис

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Тиквен сладкиш с грис
Снимка: Rosi Trifonova
1 / 5
04/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Винаги може да ни подкупите с парче тиквен сладкиш с грис"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • грис - 1 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 400 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сода - 1 щипка
  • За плънката
  • тиква - 1 и 1/2 ч.ч. настъргана
  • захар - 1 с.л. по желание, или повече
  • орехи - 1 и 1/2 ч.ч. настъргана
  • ванилия - 1 пакетче
  • канела - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, гриса, бакпулвера и захарта. Разтворете содата в киселото мляко и при непрекъснато разбъркване с тел добавяйте към него сухите съставки. Разбийте добре.

Настържете тиквата и разбъркайте с орехите, ванилията и канелата. Ако обичате малко по-сладичко, добавете 1-2 с.л. захар в плънката.

Намазнете тава и сложете 1/2 от тестото, отгоре сипете плънката и след това останалото тесто.

Сложете тиквения сладкиш да се изпече в умерена фурна до готовност. По желание поръсете тиквения сладкиш с грис с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
514
49
37
25
10
Дай твоята оценка: