Пролетна яхния с лапад и маслини

Пролетна яхния с лапад и маслини

РосицаРосица
Помощник Готвач
1194981632152
Пролетна яхния с лапад и маслини
Снимка: Росица
1 / 3
18/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
"Постна пролетна гозба с неустоим вкус и аромат на маслини - истински балсам за стомаха"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се измива и се почиства от дебелите жилки. Лукът се измива и нарязва на едро.

Задушава се с малко олио и се прибавя лапада. Наливат се около 2 чаши вода и се оставя за 10 мин да се задуши, като от време на време се разбърква.

През това време се обелват и нарязват доматите, разбиват се яйцата, маслините се нарязват на половинки, а сиренето се натрошава.

При лапада се прибавят нарязаните домати и маслините. Остаря се за още 10 мин и се прибавят разбитите яйца и сиренето.

Подправя се със сол и черен пипер и се разбърква. Бърка се постоянно докато станат готови яйцата.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: