Агнешки шишчета с чери домати, чесън, патладжан и маслини

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
3k
6
19/04/2017
"Като истински почитатели на вкусните мръвки, гледаме на тези агнешки шишчета като на истинско кулинарно обяснение в любов "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо478
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества
Шишчета

Начин на приготвяне

Пържолите се нарязват на малки кубчета, маслините се обезкостяват, чесънът се нарязва на по-едри шайби, чушките на правоъгълници или триъгълници. Патладжанът се нарязва на кубчета и се посолява, за да се отдели горчивината.

Кубчетата месо се поръсват обилно с подправките, соевия сос и зехтина и се оставят поне за два часа да се маринова (най-добре за цяла нощ).

На шишчетата се нанизват хаотично парче месо, шайба от чесъна, едно цяло чери доматче (или ако е по-едро, нарязано на половинки), парченце зелена чушка, кубче патладжан, обезкостена маслина и така до привършване на продуктите.

Скарата се загрява максимално, намазва се със зехтин или парче сланина и шишчетата се пекат от всички страни, като периодично се мажат с четка с остатъка от марината.

Поднасят се горещи, гарнирани по желание с картофена салата и чери домати.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар