Меденки за Великден

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
3742k9642k8
Меденки за Великден
Снимка: Христилияна Василева
1 / 5
19/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции30
"Ефектни и лесни за приготвяне меденки, с които да изненадате всички с повод или без"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се разбиват яйцата заедно със захарта, докато побелее. След това към яйчената смес се прибавя и канелата. Разбърква се хубаво. Прибавя се и олиото. Отново се разбърква. Медът се разтапя и се прибавя към сместа. Разбърква се хубаво.

След това се прибавя и една щипка сода за хляб. Брашното се пресява и след това постепенно се прибавя към сместа. Замесва се меко тесто. Тестото първо става ронливо/на трохи, но продължавайте да месите.

Готовото медено тесто се разточва на тънка кора и от него, чрез формички за сладки се изрязват зайчета, яйца, патенца и други подходящи форми за Великден. Изрязаните меденки се редят в тава, която е застлан с хартия за печене.

Меденките се пекат в предварително загрята фурна на 18-200 градуса, за около 5-6 минути. Отгоре се украсавят с фондан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: