Домашна ръчно точена юфка

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3672k6098022
Домашна ръчно точена юфка1 / 3
21/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне240 мин.
Готвене30 мин.
Общо270 мин.
Порции10
"Когато искате да дадете на семейството си само най-доброто - пригответе домашна точена юфка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със солта. Към тях се прибавя прясното мляко и се разбърква. Слага се и грисът. Брашното се пресява и то се добавя към сместа.

Меси се до получаване на меко тесто. То се разделя на топчета, които се разточват на тънки кори.

Те се оставят на слънце да изсъхнат, докато се напукат. След това се пекат в умерена фурна до готовност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: