Напукан сладкиш с круши

19/04/2017
Елена Стойчовска
отЕлена СтойчовскаПомощник Готвач18719911
"Един сладкиш, който ще ви вземе ума - ароматно изкушение за почитателите на десертите "
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 527
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на крушите за пълнежа. За целта, крушите се обелват, нарязват се на кубчета и се слагат в касерола, заедно със захарта и млякото. Кипнете ги на слаб котлон и оставете да покъкрят около 2-3 минути. Добавете 1 с.л. уиски, изключете котлона и оставете да покъкрят за около 4-5 минути. Отстранете от котлона и оставете да се охладят.

В купа се разбива мекото масло заедно със захарта на пухкав крем. Прибавят се яйцата, при непрекъснато разбиване. Добавя се прясното мляко.

Към сместа се прибавят сухите съставки - двата вида брашно, смлените овесените ядки, ванилията, какото, бакпулвера..Разбърква се до хомогенна смес.

Отделете 1/4 от тестото и към него прибавете толкова количество бяло брашно, стрива се с ръка, за да се получат трохи.

Разстелете основното тесто в кръгла форма с падащ ринг с диаметър около 24см. С помощта на лъжица притеснете тестото и оформете оснавата и нисък борд.

Отцедете крушите от сиропа и ги разпределете върху тестото. Наръсете сладкиша с трохите.

Сладкишът се пече в загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути. След изпичане, може да поръсете с пудра захар.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар