gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Домашна вита баница с масло

Домашна вита баница с масло

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k12k20
Домашна вита баница с масло
Снимка: Мария Симова
1 / 6
19/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции10
"Ще ви признаем за истински кулинари само когато приготвите домашна вита баница с масло"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за тестото замесете меко тесто, като продуктите трябва да са били на стайна температура, а млякото леко затоплено.

Оставете тестото на топло да удвои обема си. Разделете втасалото тесто на 8 равни части оформени на топки, намажете ги с малко олио (за да не хванат кора) и оставете да се отпуснат за 15 минути.

Намазнете работния плот с малко олио, разточете с помощта на точилка всяко топче поотделно и последователно, като мажете с разтопеното масло и поръсвате равномерно с натрошено сирене.

Навивате ги на руло и подреждате в кръг в предварително намаслена тава, като започнете от средата към стените и (като охлюв).

Оставете оформената баница да повиши обема си за около 30 минути, намажете я с предварително разбития жълтък с 1 с.л. олио, разпределете кубчетата масло отгоре и печете в предварително нагрята на 150 градуса фурна за 10 минути докато се издуе а после увеличете градусите на 180 до готовност и приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 12
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: