Начин на приготвяне
1. Бисквитите и орехите се натрошават на едри парчета;
2. Маслото, което предварително е оставено да омекне на стайна температура, се обърква с бисквитите и орехите. Прибавя се щипка канела;
3. След което сместа се разстила по формата за торта и се прибира за 15 минути в хладилника да стегне;
4. Тиквата се слага да се пече. След като е изпечена, се остъргва с лъжица и се оставя да се отцедят соковете на тиквата през цедка за около 15 мин;
5. Към вече изпечената и отцедена тиква прибавяме кафявата захар, джинджифила (който трябва да е нарязан на ситно, портокаловите кори, инд. орехче и канелата. Разбъркваме добре и оставяме за около 10 мин. в хладилника да изстине добре сместа;
6. Крема сиренето и маскарпонето се оставят предварително да се темперират за около 20 мин преди употреба. След което се смесват добре с пудрата захар и жълтъците.
7. Към крема от сирената се прибавя около 50 г от тиквената смес, така че да може белият крем да стане бледо оранжев.
8. Разстиламе крема от сирена върху бисквитения блат. Оставяме да стегне в хладилника поне 2 часa.
9. След като вече чийзкремът е стегнал във формата, отгоре намазваме с тиквения крем. Поръсваме с натрошени бисквити, орехи или шам-фъстък за декорация.