Чийзкейк с тиква и джинджифил
Čizkejk sa bundevom i đumbiromЧизкейк с тыквой и имбирем
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с тиква и джинджифил

Чийзкейк с тиква и джинджифил

Ralitsa AngelovaRalitsa Angelova
Новак
1628
Чийзкейк с тиква и джинджифил1 / 2
24/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Чийзкейк, който ще ви вземе акъла Гарантирано"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Бисквитите и орехите се натрошават на едри парчета;

2. Маслото, което предварително е оставено да омекне на стайна температура, се обърква с бисквитите и орехите. Прибавя се щипка канела;

3. След което сместа се разстила по формата за торта и се прибира за 15 минути в хладилника да стегне;

4. Тиквата се слага да се пече. След като е изпечена, се остъргва с лъжица и се оставя да се отцедят соковете на тиквата през цедка за около 15 мин;

5. Към вече изпечената и отцедена тиква прибавяме кафявата захар, джинджифила (който трябва да е нарязан на ситно, портокаловите кори, инд. орехче и канелата. Разбъркваме добре и оставяме за около 10 мин. в хладилника да изстине добре сместа;

6. Крема сиренето и маскарпонето се оставят предварително да се темперират за около 20 мин преди употреба. След което се смесват добре с пудрата захар и жълтъците.

7. Към крема от сирената се прибавя около 50 г от тиквената смес, така че да може белият крем да стане бледо оранжев.

8. Разстиламе крема от сирена върху бисквитения блат. Оставяме да стегне в хладилника поне 2 часa.

9. След като вече чийзкремът е стегнал във формата, отгоре намазваме с тиквения крем. Поръсваме с натрошени бисквити, орехи или шам-фъстък за декорация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: