Еклери с шоколадов крем
Chocolate Cream Eclairs
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Еклери с шоколадов крем

Еклери с шоколадов крем

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3216k
Еклери с шоколадов крем1 / 2
05/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
"Знаем страхотни рецепти за еклери, но тази е от най-сполучливите - вадете лист и записвайте"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата да заври с маслото и солта. След това сипете брашното на веднъж и бъркайте с дървена шпатула, докато се получи отделящо се тесто. Оставете да се охлади и разбъркайте с яйцата, едно по едно, докато всяко се поеме отделно.

Сипете тестото в шприц или сладкарски пош и шприцовайте продълговати еклери в тава, покрита с хартия за печене.

Сложете да се изпекат в предварително загрята умерена фурна до удвояване на обема и зачервяване.

Не отваряйте врата на фурната, докато се пекат, защото може да спаднат еклерите. Щом са готови, оставете да изстинат в изключената фурна.

За крема разтопете шоколада с маслото и захарта на водна баня, без да завира. Оставете шоколадовата смес да се охлади. Разбийте отделно сметаната и след това внимателно я разбъркайте, като добавяте постепенно шоколада.

С получения крем напълнете еклерите. По желание може да заделите малко от шоколада с маслото, за да направите украса върху готовите еклери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
44
32
20
10
Дай твоята оценка: