gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Морковен кекс с глазура

Морковен кекс с глазура

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3672k6111k2
Морковен кекс с глазура1 / 2
23/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции8
"Забравете да обикновените кексове - опитайте нашия неустоим морковен кекс с глазура, за да разберете що е то наистина вкусен сладкиш"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Морковите се почистват и измиват. Смилат се в блендер/чопър. Морковените стърготини се пресипват в купа и към тях се прибавят смлените орехови ядки. В друга купа яйцата се смесват със захарта и се разбиват.

Бакпулверът се изсипва в киселото мляко и се бърка докато шупне. То се добавя към яйцата. Сместа се разбърква добре. Брашното се пресява. Към яйчената смес се прибавят по малко редувайки се брашно и олио. Накрая се добавят и морковените стърготини.

Тестото се бърка до хомогенизиране и към него се прибавят подправките джинджифил, индийско орехче и сол. Пече се в кексова тава, предварително намазнена и набрашнена.

Пече се първо на долен реотан, докато се надигне достатъчно, а след това се включва и горно печене. Кексът е готов тогава, когато забиете клечка за зъби в тестото, по нея не остава от тестото.

Сладкишът се слага в тортена чиния и се залива с глазурата, приготвена от пудрата захар и портокаловия сок. Оставя се да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: