Свинско с грах и вино
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско с грах и вино

Свинско с грах и вино

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Свинско с грах и вино1 / 2
05/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
"Обожаваме да готвим с вино, след три чаши всичко ни идва отръки А вие не забравяйте да си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г без кост
  • вино - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава, голяма
  • чесън - няколко скилидки
  • моркови - 2 броя, средни
  • грах - 1 консерва, може и замразен
  • доматено пюре - 3 - 4 с.л.
  • кимион - 3/4 с.л. счукан
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - млян, на вкус
  • сол
  • олио - около 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на хапки и накълцайте лука и чесъна. Морковите нарежете на кръгчета, след като ги почистете.

Загрейте мазнината в тенджера и сложете месото, лука и морковите да се запържат. Щом месото се зачерви, добавете чесъна, разбъркайте с червения пипер и след малко залейте с виното. Оставете да покъкри на полузатворен капак.

След това добавете размитото в чаша топла вода доматено пюре, граха и всички подправки без солта. При нужда добавете още вода, колкото да се покрият съставките в тенджерата.

Оставете ястието да къкри до пълна готовност на месото. Накрая овкусете със сол. Поднесете свинското с грах и вино с гарнитура от картофено пюре и стрък магданоз.

Рейтинг

5 7
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: