Плодова пяна

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Плодова пяна1 / 2
21/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме плодовете. Сипваме ги в тенджера и ги задушаваме заедно с виното, лимоновите сок и кора, половината от захарта и малко вода. След като плодовете омекнат се претриват през сито.

Накисваме желатина, както е указано. Кипваме водата и в нея разтваряме останалата захар и желатина. Добавяме този разтвор към плодовото пюре.

Разбъркваме и оставяме да се охлади, след което се смесва с половината сметана, която сме разбили с пудрата захар.

Разпределяме в купички и оставяме в хладилник, за да се желира. Гарнираме с останалата сметана и поръсваме с ликьора. Подходяща добавка е към кейк или козунак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: