gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювечета»Ястие в гювечета без яйца

Ястие в гювечета без яйца

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Готвач
1234465553654
Ястие в гювечета без яйца
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
21/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Чудо на чудесата - уникално гювече без яйца"

Необходими Продукти

  • лук - 1/2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • картофи - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червени
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • заквасена сметана - 30 г
  • бекон - 100 г
  • пилешко филе - 100 г
  • масло 20 г
  • червен пипер - 10 г
  • магданоз - 10 г
  • чубрица - 5 г
  • вода - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе гювечетата. Обелете картофите, нарежете ги на малки парчета.

Леко ги запържете в малко мазнина и ги разпределете равномерно във всяко гювече.

Половината лук разделете на две и нарежете ситно във всяко гювече. Разделете сметаната по равно и прибавете към лука и картофите.

След това едно по едно нарежете на ситно и разделете на две чушките, сиренето, бекона, пилешкото филе. Сложете чубрицата, магданозът и червения пипер.

Пуснете по една скилидка чесън. Сложете маслото. Добавете настъргания кашкавал най-отгоре. Долейте с вода до мярката на гювечето.

Запечете във фурна при 180-200 градуса за един час. Ще се получи приятно запечена кашкавалена шапка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: