Ароматни печурки с масло, пресен лук и джоджен

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1467140014995
21/04/2017
"Ще ги наречем пролетни печурки, ще ги поднесем с бяло вино и ще се влюбите в тях "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 350
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • печурки - 1 кг
  • пресен лук - 1/2 връзка
  • джоджен - 5 стръка
  • масло - 1 пакетче
  • олио - 2 с.л
  • червен пипер - 1 к.л
  • бял пипер - щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате пресния лук на средно едри парченца. Почиствате печурките и измивате, нарязвате по-големите на две и след това на ивици а по малките само на ивици. Джоджена нарежете на ситно и заделете настрана.

В тенджера или дълбок тиган сипете олиото и маслото, добавете нарязаните печурки и започнете да ги бъркате за да си пуснат водата. Намалете котлона и захлупете с капак да се задушат в маслото.

Като поизври сока им добавете лука и джоджена, разбъркайте и оставете да се запържат като накрая овкусите със сол, белия пипер и малко червен пипер.

Сервирайте топли защото маслото се втвърдява.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар