Обърнат ябълков сладкиш

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k11k20
Обърнат ябълков сладкиш
Снимка: Мария Симова
1 / 2
21/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
"Ябълковият сладкиш няма права и обратна страна, а само вкусна такава"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ябълки - 4 - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка сипете равномерно захарта и добавете нарязаното на кубчета масло, на слаб огън гответе до златист карамел.

Нарежете обелените ябълки на тънки резени (полумесеци) и наредете върху карамела едно до друго на ветрило.

В купа разбийте яйцата с останалото количество захар, добавете брашното смесено с бакпулвера и разбъркайте до гладка смес.

Сипете сместа върху наредените ябълки и печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса до готовност на сладкиша.

Още топъл, обърнете ябълковия сладкиш в подходяща чиния. По тавата е останал карамел и за това, сипете 1 ч.ч. вода и поставете в нагрятата фурна да се разтопи до кипване.

Залейте сладкиша с получения сироп, оставете да се охлади напълно преди сервиране.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: