Пилешки крилца за преяждане

22/04/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф877498188
"Да не кажете, че не сме ви предупредили "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 087
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си соса, като смесите майонезата, горчицата, меда, черният пипер, чили пипер и куркумата.

Посолете на вкус почистените, измити и подсушени пилешки крилца, поставете и добре ги втрийте със соса, оставете настрани докато си приготвите картофите.

Обелете картофите и ги поставете в подсолена вода да заврат, варите ги до полуготовност за около 10 минути.

В намазана тава с масло (тавата е според обема на картофите) нарежете полусварените картофи на големи парчета (на 4), наредете ги плътно в тавата.

Подредете крилцата върху тях заедно със соса, завийте тавата с алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята фурна на 180 градуса.

Печете в продължение на 50 минути като през последните 10 минути отвивате тавата и печете до лек и приятен загар. Много вкусни пилешки крилца, от които действително се преяжда!подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар