gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки крилца за преяждане

Пилешки крилца за преяждане

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k10k20
Пилешки крилца за преяждане
Снимка: Мария Симова
1 / 2
01/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
"Да не кажете, че не сме ви предупредили"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си соса, като смесите майонезата, горчицата, меда, черния пипер, чили пипера и куркумата.

Посолете на вкус почистените, измити и подсушени пилешки крилца, поставете и добре ги втрийте със соса, оставете настрани докато си приготвите картофите.

Обелете картофите и ги поставете в подсолена вода да заврат, варите ги до полуготовност за около 10 минути.

В намазана тава с масло (тавата е според обема на картофите) нарежете полусварените картофи на големи парчета (на 4), наредете ги плътно в тавата.

Подредете крилцата върху тях заедно със соса, завийте тавата с алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята фурна на 180 градуса.

Печете в продължение на 50 минути като през последните 10 минути отвивате тавата и печете до лек и приятен загар. Много вкусни пилешки крилца, от които действително се преяжда!

Пилешките крилца за преяждане са готови.

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: