gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки крилца за преяждане

Пилешки крилца за преяждане

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k18k3k20k21
Пилешки крилца за преяждане
Снимка: Мария Симова
1 / 2
01/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Да не кажете, че не сме ви предупредили"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си соса, като смесите майонезата, горчицата, меда, черния пипер, чили пипера и куркумата.

Посолете на вкус почистените, измити и подсушени пилешки крилца, поставете и добре ги втрийте със соса, оставете настрани докато си приготвите картофите.

Обелете картофите и ги поставете в подсолена вода да заврат, варите ги до полуготовност за около 10 минути.

В намазана тава с масло (тавата е според обема на картофите) нарежете полусварените картофи на големи парчета (на 4), наредете ги плътно в тавата.

Подредете крилцата върху тях заедно със соса, завийте тавата с алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята фурна на 180 градуса.

Печете в продължение на 50 минути като през последните 10 минути отвивате тавата и печете до лек и приятен загар. Много вкусни пилешки крилца, от които действително се преяжда!

Пилешките крилца за преяждане са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: