Свински бонфиленца в сос от сини боровинки

25/04/2017
Милена Александрова
отМилена АлександроваИноватор41214269
"Филе с боровинков сос? Точно така и направо ще се влюбите в съчетанието "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо646
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско бонфиле - 500 гр.
  • сладко от боровинки - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бял пипер - 1 щипка смлян
  • мед - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме сладкото, соевия сос, меда, черния пипер, белия пипер, 1 с.л. зехтин, солта и индийското орехче. Разбиваме хубаво. Оставяме сместа в хладилник за около 30-40 минути.

Нарязваме бонфилето на филийки с дебелина 1 пръст. В тенджера с кипяща вода пускаме бонфилетата, добавяме дафиновия лист и варим около 5-6 минути. Отцеждаме за малко.

Загряваме останалия зехтин в тиган и в него изпържваме филетата за около 5-6 минути, до зачервяване.

Намаляваме котлона и добавяме приготвения и отлежал боровинков сос. Задушаваме 2-3 минути при непрекъснато разбъркване и сваляме от котлона. Поднасяме с картофено пюре или печени картофи.

подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар