Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Луканка»Веган луканка с цвекло

Веган луканка с цвекло

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Веган луканка с цвекло
Снимка: Христилияна Димитрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
2
"Виното си е веган, сега вече може да го поднесете и с веган луканка"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 1 средно голяма глава
  • рас ел ханут - 10 г
  • слънчогледови семки - 150 г белени
  • сушени домати - 100 г
  • чубрица - 10 г
  • червен пипер - 5 г
  • пушен червен пипер - 5 г
  • хималайска сол - 1 равна ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените домати се накисват във вода за около 20-30 минути. Червеното цвекло се нарязва на парчета. След като сушените домати са се накиснали се вадят и се режат също на по-малки парчета.

След това нарязаните домати и цвекло се слагат в блендер и се смилат. След това към тух се прибавят и белените слънчогледови семки. След като цвеклото, доматите и семките са хубаво смляни и се е получило еднородна смес, се прибавят и подправките.

Сместа се размесва хубаво с ръце. След това сместа се разделя на две половини - всяка половина от сместа се оформя на луканка и се прехвърля в тава застлана с хартия за печене.

Готовата веган луканка се суши за няколко часа във фурната на 50 градуса, като вратата на фурната е леко отворена.

След това веган луканката се оставя за още няколко дена да изсъхне хубаво. Готовата луканка се обръща всеки ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: